ua en ru

Профспілки вимагають прийняття законопроектів, на яких наполягає "Батьківщина", - нардеп

Об'єднання профспілок вимагають невідкладного прийняття низки законопроектів, багато з яких розробляли депутати від "Батьківщини".
Про це повідомив народний депутат, член фракції "Батьківщина" Вадим Івченко під час брифінгу у Верховній Раді.

"Зокрема, йдеться про скасування оподаткування та обмеження на виплату пенсій, законодавчого закріплення об'єктивного встановлення прожиткового мінімуму, зниження тарифів на газ для потреб домогосподарств та підприємств теплокомуненерго", - сказав він.

Івченко нагадав, що трудові колективи й об'єднання профспілок поставили ультиматум уряду, і якщо Кабінет міністрів не дослухається до їхніх вимог, профспілки обіцяють національний страйк.

"Майже 9 мільйонів людей, які сплачують податки, утримують владу та пенсіонерів, вимагають зупинити антинародні законодавчі ініціативи. Зокрема, знизити вдвічі ціну на газ для населення, для чого спрямувати для людей винятково дешевий український газ", - зауважив нардеп.

За його словами, "людина, яка працює, не повинна стояти з простягнутою рукою за субсидією".

"Я виходив до мітингувальників під Верховною Радою. В руках у них плакати де написано: "Я українець, а не бомж!" Сьогодні "шокова терапія", яка проводиться урядом над народом, перетворилась таки в справжній шок! Уряд продовжує вносити антисоціальні закони тоді, коли не відбувається індексація зарплат і пенсій, і коли "дешевий газ" перетворився на дуже коштовну річ для наших громадян у платіжках", - наголосив політик.

Член фракції "Батьківщина" повідомив, що профспілки також вимагають оприлюднення та затвердження програми створення робочих місць, використання накопичених на казначейських рахунках ресурсів для індексування зарплат та пенсій, враховуючи, що "міністр фінансів хвалиться, що у нас профіцит бюджету", а також проведення соціального діалогу й визначення кроків до поетапного наближення соціальних стандартів України до нормального європейського рівня.

"Вчора вже відбувся діалог голови Верховної Ради з керівниками фракцій, де було чітко визначено, що ці законопроекти, подані профспілками й трудовими колективами, у денний або дводенний термін повинні бути розглянуті в робочих групах та комітетах, і цього пленарного тижня Верховна Рада повинна їх розглянути", - підсумував Івченко.