ua en ru

Профспілки зупинили медреформу, але основна боротьба ще попереду, - Волинець

Профспілки зупинили медреформу, але основна боротьба ще попереду, - Волинець Фото: Михайло Волинець (NewsOne)

Лідер вільних профспілок зазначив, що вони будуть готуватися до осені

Завдяки акції протесту профспілок вдалося зупинити медичну реформу, проте основна боротьба ще попереду. Таку думку в ефірі NewsOne висловив голова Конфедерації профспілок України Михайло Волинець.

На його думку, тиск вулиці не дозволив парламенту розглянути і прийняти медичну реформу.

"Завдяки акції протесту профспілок вдалося зупинити медичну реформу, проте основна боротьба ще попереду. Восени депутати повернуться до цього питання", – зазначив Волинець.

Разом з тим, він упевнений, що більшість депутатів не розуміє, про що ця реформа. "Я питав у депутатів із різних фракцій: про що ця реформа? Ніхто не зміг відповісти", – заявив Волинець.

Лідер вільних профспілок зазначив, що вони будуть готуватися до осені. "У нас, на відміну від депутатів, відпусток немає. Ми будемо готуватися до боротьби, яка чекає нас восени", – резюмував Волинець.

Як відомо, вчора за ініціативи профспілок Волинця більше 3,5 тисяч людей взяли участь в акції протесту під Міністерством охорони здоров'я і Верховною Радою проти медичної реформи.

Волинець на брифінгу у Верховній Раді заявив, що протестуючі вимагають не порушувати Конституцію і повернути безкоштовну медицину, не допустити закриття медзакладів і скорочення лікарів.

"Ми вимагаємо від ідеологів недореформ зупинити закриття лікарень, припинити експеримент щодо створення госпітальних округів, ввести мораторій на скорочення робочих місць і припинити знущання над медиками. Українці мають право на безкоштовну медичну допомогу, а лікарі – на гідні умови праці", – зазначив Волинець і передав депутатам" Маніфест протесту ".