ua en ru

Профспілки оприлюднили поправки до Податкового кодексу, які дозволять зберегти рентабельність бізнесу

До проекту Податкового кодексу має бути внесено шість обов'язкових поправок, без яких цей нормативний акт буде неефективним. Про це зазначає голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, повідомляє прес-служба НФПУ.

Напрацьовані ініціативи були узагальнені робочими групами координаційної ради працівників ринків України та надіслані Президенту України, прем'єр-міністру та до відповідних профільних установ.

По-перше, право на спрощену систему оподаткування має надаватися підприємцям, загальний обсяг доходу яких не перевищує протягом року 800 тис. грн, а не 500 тис. грн, як передбачено законопроектом.

По-друге, спрощена система оподаткування має поширюватися на ринки та торговельні об'єкти, кількість торговельних місць в яких не перевищує 200, а розмір кожного торговельного місця є не більшим, ніж 10 м. кв.

По-третє, орендодавці земельних ділянок, житлових та нежитлових приміщень, площа яких не перевищує 300 м кв. також мають отримати право на спрощену систему оподаткування.

По-четверте, щоденне відображення надходження виручки від реалізації продукції, товарів та послуг у книзі обліку доходів має відбуватися лише у випадку здійснення фінансових операцій, а не всіх господарських операцій, як передбачено нинішньою редакцією Кодексу.

По-п'яте, можливість перейти до сплати податку за іншою ставкою має надаватися підприємцям щомісячно, а не лише поквартально, як запропоновано у тексті Законопроекту.

По-шосте, свідоцтво платника податку за спрощеною системою має видаватися на весь період його діяльності, а не на один календарний рік, як є зараз.