ua en ru

Профспілки під Кабміном мітингували проти ліквідації ПТУ

Профспілки під Кабміном мітингували проти ліквідації ПТУ

Сьогодні під Кабінетом міністрів більше 500 представників профспілкових організацій провели акцію протесту проти ліквідації профтехучилищ (ПТУ), повідомлять українські СМИ.

Як повідомили мітингувальники, вони протестували проти "реформ, спрямованих на погіршення соціально-економічної ситуації, і на захист представників робочих спеціальностей".


Так, активісти сформували колону і рушили по Хрещатику, через Майдан Незалежності до Кабінету міністрів України. Під Кабміном протестувальники вимагали від влади негайно погасити заборгованість по заробітній платі та не допускати її виникнення в подальшому. Активісти нагадали чиновникам про політичну відповідальність, "яка може послідувати, якщо влада не буде прислухатися до вимог народу".

Профспілки під Кабміном мітингували проти ліквідації ПТУНа думку учасників акції, "провальні реформи" чинної влади - черговий крок по знищенню економіки та промисловості України. Учасники акції заявили, що професійні зварювальники, електрики, слюсарі стають непотрібними країні, оскільки "своїми діями влада вже призвела до краху таких підприємств як "Південмаш", концерн "Антонов", "Торбоатом", "Харківський тракторний завод".

Активісти попередили, що, якщо ситуація не зміниться, то вітчизняні фахівці "будуть або голодувати, або намагатися заробити на прожиток прибиранням європейських полів".

За словами учасників акції, приїхати в Київ не змогли мінімум дві з половиною тисячі з усіх областей України, оскільки їхні автобуси були заблоковані в регіонах.

За даними ЗМІ, на самій акції по периметру стояли люди у камуфльованій формі без відзнак.