ua en ru

Профспілки Air France проведуть нові страйки 10 і 11 квітня

Профспілки Air France проведуть нові страйки 10 і 11 квітня Фото: Air France-KLM (flickr.com/clementspotter)

Про зміни в польотному графіку компанія буде інформувати додатково

У Франції профспілки пілотів, бортпровідників та наземного персоналу авіакомпанії Air France проведуть 10-11 квітня нові страйки з вимогою збільшити зарплату співробітникам на 6%. Про це повідомляє France24.

Зазначимо, що за останні два місяці співробітники компанії провели вже кілька масштабних акцій протесту проти умов праці. При цьому, як відзначають представники профспілок, "керівництво компанії, схоже, несерйозно ставиться до вимог співробітників". Зазначено, що Air France має намір підвищити рівень оплати праці з 1 квітня на 0,6%, а з 1 жовтня - на 0,4%, поряд з бонусами та акціями, що еквівалентно підвищенню на 1,4% для наземних персоналу.

Крім того, в Air France заявили, що "висловлюють співчуття у зв'язку з новою запланованою акцією, незважаючи на те, що представники профспілок були запрошені за стіл переговорів".

Згідно з інформацією видання, про зміни в польотному графіку компанія інформуватиме додатково.

Нагадаємо, наприкінці березня повідомлялося, що авіакомпанія Air France планувала здійснити 76% від загального числа запланованих рейсів, незважаючи на страйк пілотів і бортпровідників.