ua en ru

Профспілкові організації закликали шахтарів не піддаватися на провокації

Насильство - це тупиковий шлях, який викличе тільки протидію і втягне Україну у вир громадянського протистояння. Про це йдеться у зверненні профспілкових організацій до працівників вугільних підприємств ДТЕК.

У зверненні відзначається негативна роль засобів масової інформації в нагнітанні ситуації. "Не кожна людина може об'єктивно розібратися в ситуації, яку сама особисто не бачить, а тільки дивиться по телевізору з коментарями зацікавлених осіб, - говориться в документі. - Таким чином шахтарів трудового Донбасу намагаються втягнути в політичні ігри. У цій ситуації ми зобов'язані не піддатися на провокації, контролювати емоції і займатися своєю справою - добувати вугілля.

У зверненні підкреслюється, що шахтарська праця є запорукою стабільної роботи енергетиків і металургів, і хвилювання в шахтарських колективах загрожують дестабілізацією сімейних бюджетів понад 76 тис. працівників вугільних підприємств ДТЕК.

"Шахтарі - прямий народ, що не боїться висловлювати свою думку. Але шахта - не місце для з'ясування політичних поглядів. Нам треба згуртуватися навколо ідеї безперебійної праці заради стабільності і добробуту в нашому домі, місті, країні", - резюмують профспілкові організації у своєму зверненні.

Звернення підписали: голова Дніпропетровської територіальної організації ППВП Юнак С.І., голова Свердловської територіальної організації ППВП Рогочий В.А., голова Обласного об'єднання НПГУ Грек В.І., голова Добропільської місцевої організації НПГУ Митров П.Р.