ua en ru

Профком "Укрспирту" просить Кабмін не доводити підприємство до банкрутства

Профспілковий комітет ДП "Укрспирт" звернувся з відкритим листом до Кабінета міністрів, в якому попросив чиновників припинити доводити до банкрутства прибуткове державне підприємство.

"Нам складно оцінити заяву Міністерства аграрної політики і продовольства про нібито знайдені борги по сплаті податків на суму понад 400 млн грн, інакше ніж введенням в оману і маніпуляцією цифрами, адже озвучені 400 млн грн - це все бюджетні зобов'язання "Укрспирту" за останні два роки, в тому числі і з пред'явленого звинувачення в розтраті попереднього керівництва компанії, нагадуємо, що Михайло Лабутін очолив підприємство тільки влітку 20014 р.", - наголошується в заяві профкому.

Зазначимо, раніше керівництво "Укрспирту" вже звертало увагу ЗМІ та громадськості на те, що Державна фіскальна служба (ГФС) незаконно оштрафувала компанію на 900 млн грн і своїми діями блокувала роботу спиртових заводів. Як стверджують у профкомі ДП "Укрспирту", "за станом на початок січня 2015 р. пеня по штрафах продовжує зростати, заводи частково призупинили відвантаження спирту, почалися затримки з виплатами зарплат, зростає заборгованість перед постачальниками сировини та ін. Але чиновники продовжують ініціювати десятки перевірок і кримінальних справ, щоб остаточно заблокувати роботу ДП "Укрспирт", таким чином, штучно доводячи підприємство до банкрутства".

У профкомі підкреслили, що ДП "Укрспирт" є прибутковим і перспективним державним підприємством. "В II і III кварталах 2014 р. чистий прибуток компанії склав 27,7 млн грн, проти 2,4 млн грн за аналогічний період 2013 року, тобто вона була збільшена більш ніж в 11 разів. І це без урахування Луганській, Донецькій області та Криму", - зазначили в профкомі.

Профспілковий комітет ДП "Укрспирт" також додав, що за інформацією головного управління ГФС в Київській області, ДП "Укрспирт" сплатив 187,2 млн. грн. в бюджет країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство аграрної політики і продовольства провело перевірку ДП "Укрспирт" і виявило низку порушень законодавства України та корупційних зловживань.