ua en ru

Профільний комітет ВР рекомендує ухвалити законопроект про продаж держпакетів акцій у банках

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики вирішив рекомендувати парламенту ухвалити в першому читанні законопроект "Про особливості продажу пакетів акцій, які належать державі в статутному капіталі банків". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як відзначив заступник міністра фінансів України Сергій Рибак, необхідність ухвалення цього документу викликана тим, що на сьогоднішній день існує необхідність в правовому врегулюванні порядку виходу держави з капіталу банків, в капіталізації яких в 2009 році взяла участь держава з метою подолання негативних наслідків світової фінансової кризи.
"Таким чином, ухвалення даного законопроекту створить правові підстави для виходу держави з капіталізованих банків, дозволить здійснювати продаж пакетів акцій відкритим і конкурентним чином, створить підстави для досягнення найвищої ціни продажу пакетів акцій капіталізованих державою банків, забезпечить подальшу стабільну діяльність банків після їх продажу", - сказав Рибак.

Він уточнив, що на сьогоднішній день таких банків в Україні три - "Укргазбанк", "Банк Київ" і "Родовід банк".

Коментуючи зауваження голови комітету Віталія Хомутинника про те, що близько місяця тому було прийняте рішення, що "Родовід банк" має бути санаційним банком, Рибак відзначив: "статус санаційного для банку "Родовід" сам по собі не спростовує продаж цього банку, тому він працюватиме як санаційний... і через певний період часу може бути також виставлений на продаж, коли відпрацює свою роль як санаційний банк".