ua en ru

Профільний комітет ВР направив на доопрацювання законопроект про загальнообов'язкове соцстрахування на випадок безробіття

Комітет ВР з питань соціальної політики направив на доопрацювання проект закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (№9596) щодо запровадження механізмів підтримки розвитку підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Таке рішення було прийнято голосами 6 з 9 присутніх на засіданні членів комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даному законопроекті мова йде про те, щоб внести зміни в закон про зайнятість і доручити фонду соціального страхування на випадок безробіття сприяти отриманню роботодавцем пільгових кредитів для розвитку підприємницької діяльності та створення робочих місць. Друге - надання одноразової фінансової допомоги безробітному, щоб він відкрив свій магазин і фінансував його за рахунок страхових внесків програми створення нових робочих місць", - пояснив народний депутат Ярослав Сухий.

За його словами "сприяння" у тексті закону не має передбачатися, оскільки закон має "зобов'язувати".

Також Сухий зазначив, що "фонд не може надавати ніяких фінансових послуг, це ж не банківська установа".

Сухий упевнений, що даний законопроект "не підтримає жодна державна установа, жодне міністерство, він у сесійній залі підтриманий не буде".