ua en ru

Профільний комітет, найвірогідніше, завтра не зможе визначитися з датою призначення виборів у Києві, - "Батьківщина"

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко прогнозує, що в ході завтрашнього засідання комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування так і не зможе вирішити питання призначення виборів у Києві і перенесе його на наступне засідання комітету. Про це Бондаренко заявив РБК - Україна.

"Я думаю, що завтра Жванія (голова комітету) зробить чергову заяву, як він це робить постійно, про те, що політичні сили не досягли консенсусу щодо призначення вибору міра в Києві. І це питання буде перенесено", - заявив Бондаренко.

Він також зазначив, що виходячи з вчорашньої заяви Єфремова (голова фракції Партії регіонів), про те що рішення КСУ пояснює необхідність проведення виборів одночасно в 2015р., стає зрозуміло що ПР готова боротися в цьому питанні до кінця: "Партія регіонів буде проти цього боротися, адже Єфремов вчора погрожував, що КСУ визначився з призначенням виборів у Києві на 2015 р. це брехня і абсолютна фальсифікація і пересмикування, адже суд визначив, що планові вибори в Україні, чергові, повинні проходити одночасно, в останній день жовтня. Але це стосується чергових виборів, а не позачергових, про які говорить опозиція", - сказав Бондаренко.

Зазначимо, раніше Жванія заявляв, що питання призначення виборів у Києві буде підніматися на найближчому засіданні профільного комітету.