ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді прийняти зміни в закон про суспільну мораль

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду). Про це йдеться в повідомленні прес-служби апарату Верховної Ради України.

Як наголошується, законопроект № 1647 розроблений з метою удосконалення державного нагляду за дотриманням вимог законодавства України з питань захисту суспільної моралі шляхом виключення із Закону "Про захист суспільної моралі" положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

"Документом передбачається скасувати ліцензування кіно-, аудіо-і відеопродукції, що має обмеження глядацької аудиторії, ліцензування спеціалізованих засобів масової інформації сексуального чи еротичного характеру та інше", - йдеться в повідомленні.

Члени комітету також ухвалили рішення створити робочу групу у складі народних депутатів, представників прес-служби Верховної Ради, Міністерства закордонних справ, Національної спілки журналістів, громадської ради при комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики для напрацювання пропозицій щодо змін чинного порядку акредитації журналістів у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше комітет Ради зі свободи слова рекомендував ліквідувати Нацкомісію з моралі.