ua en ru

Профільний комітет рекомендує парламенту самостійно визначитися щодо податку на розкіш

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики рекомендує парламенту самостійно визначитися щодо податку на розкіш. Про це повідомляє прес-служба голови комітету народного депутата Віталия Хомутинніка.

"Комітет розглянув усі чотири законопроекти щодо оподаткування предметів розкоші. Усі вони потребують доопрацювання. Жоден з поданих законопроектів не набрав під час засідання комітету достатньої кількості голосів. Тому ВР має самостійно визначитися з цього питання", - зазначив Хомутиннік.

За словами парламентарія, найбільш комплексним є законопроект, поданий урядом, але до нього також є достатньо зауважень.

"Комітет вважає, що оподатковувати потрібно не квадратні метри, а вартість житла. Це об'єктивніше, оскільки, скажімо, однакові за площею квартири в центрі Києва та в невеликому містечку не можуть оподатковуватися однаково, бо мають різну вартість. Також викликає запитання принцип оподаткування автомобілів за ставкою 40% залежно від об'єму двигуна. Адже є чимало дорогих автомобілів з об'ємом двигуна меншим ніж 4 тис. куб. см. Отже, ми бачимо, що потрібно також відштовхуватися від вартості автомобілів. В цілому підтримуючи ідею, комітет буде працювати над змістом того законопроекту, за який проголосує ВР", - підкреслив він.

Нагадаємо, лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що закон про податок на розкіш може бути прийнятий у вересні.