ua en ru

Профільний комітет рекомендував Раді врегулювати питання підслідності

Профільний комітет рекомендував Раді врегулювати питання підслідності Фото: Верховна Рада

Депутати запропонували внести поправки до 6 статтей КК

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти за основу в першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо врегулювання окремих питань підслідності" №5720. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зазначеному законопроекті пропонується внесення змін до статті 3, 38, 216, 232, 246, 575 Кримінально-процесуального кодексу України, яким виключити положення, що дають право органам Державної кримінально-виконавчої служби України здійснювати досудове слідство", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Прикінцевими та перехідними положеннями законопроекту пропонується врегулювати питання передачі кримінальних проваджень від слідчих органів Державної кримінально-виконавчої служби України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Верховної Ради України від фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновіл пропонує, щоб е-декларації подавали власники і головні редактори ЗМІ.