ua en ru

Профільний комітет Ради рекомендує звільнити пенсії від оподаткування

Профільний комітет Ради рекомендує звільнити пенсії від оподаткування Фото: Ніна Южаніна

За словами Южаніної, законопроект 4542-4 не має висновку Кабінету міністрів

Комітет з питань податкової та митної політики буде рекомендувати Верховній Раді прийняти у першому читанні проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо скасування оподаткування пенсій та зняття обмежень у виплаті пенсій для деяких категорій працюючих пенсіонерів". Про це журналістам повідомила голова комітету, народний депутат партії "Блок Петра Порошенка" Ніна Южаніна, йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"На позачерговому засіданні комітету ми розглянули низку законопроектів про скасування оподаткування пенсій. З усіх законопроектів ми прийняли рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу за скороченою процедурою законопроект 4542-4 народного депутата Юрія Шухевича. Цей законопроект обраний тому, що він звільняє від оподаткування ще й пенсії працюючих пенсіонерів", - повідомила Южаніна.


За її словами, законопроект 4542-4 не має висновку Кабінету міністрів.

"Якщо звільнити від оподаткування пенсії працюючих пенсіонерів, це зменшить надходження до бюджету приблизно на 1,2 млрд гривень. Чи готове до цього уряд, невідомо. Тому, не виключено, що до другого читання ця норма може бути знята і залишиться тільки норма про скасування оподаткування пенсій непрацюючих пенсіонерів", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду законопроект №4542 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій". Відповідний документ був зареєстрований у парламенті 28 квітня 2016 року.