ua en ru

Профільний комітет Ради підтримав призначення генпрокурором Шокіна

Профільний комітет Ради підтримав призначення генпрокурором Шокіна

Профільний парламентський комітет підтримав кандидатуру Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора України. Про це РБК-Україна повідомило джерело в комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

"Тільки що комітет відбувся, кандидатуру Шокіна підтримав", - повідомило джерело.

Водночас, як повідомляє прес-служба, фракція партії "Блок Петра Порошенко" має намір підтримати кандидатуру Шокіна на посаду генпрокурора.

"Пан Шокін є одним з ключових людей, які в цьому розслідуванні справи Гонгадзе показали високий приклад професіоналізму і позиції. І це для мене особисто є дуже важливим", - сказала народний депутат фракції БПП, голова комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.

"Ситуація, яка склалася навколо Генпрокуратури, демонструє кілька важливих речей. Товариство поставило дуже високу планку для керівників силових структур. Це означає, що які б ти вчора не мав заслуги перед суспільством, яким би ти не був представником команди Майдану, а Віталій Ярема, безумовно, є представником команди Майдану, і багато зробив хорошого для країни. Але, якщо ти сьогодні не дотягуєш, не справляєшся - будуть зміни", - додала вона.

Нагадаємо, генпрокурор Віталій Ярема подав у відставку в кінці минулого тижня.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення генерального прокурора Віталія Яреми. Відповідний документ зареєстрований у базі Ради під №2083.