ua en ru

Профільний комітет Ради підтримав зміни до закону про організацію оборонного планування

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції підтримав законопроект про внесення змін до закону "Про організацію оборонного планування". Відповідний законопроект № 1547 був підтриманий на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні комітету депутати зазначили, що цей законопроект не містить корупційної складової, але відзначили, що його треба доопрацювати.

"Корупції там точно немає. Він нам потрібен, але його точно треба доопрацювати", - зазначив нардеп Володимир Парасюк.

Комітет також підтримав законопроект № 1550 про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо реформування МВС. Під час засідання комітету народні депутати та експерти зазначили, що в цьому законопроекті немає корупційної складової, але він не є досконалим.

"Тут немає корупційних ризиків, але ця реформа жодним чином не відповідає вимогам українців на Майдані і вимог громадянського суспільства щодо реформування Міністерства внутрішніх справ", - зазначив нардеп Олег Барна.

Крім того, комітет підтримав законопроект № 1542 про внесення змін до Повітряного кодексу України. У той же час, на засіданні комітету не всі депутати погодилися з тим, що корупційної складової в законопроекті немає.

"Зміни у повітряний кодекс - тут є чіткий ознака корупційності в 1 ст. п. 98-1... Кабінетом міністрів дається можливість суб'єкти державної авіації зараховувати будь-які юридичні особи за поданням Міноборони. Фактично, якщо будь-яка юридична особа бере вертоліт на ремонт або з іншою метою, то буде користуватися статусом військового судна", - зазначив нардеп Ігор Луценко.

Нагадаємо, раніше комітет відхилив три законопроекти через корупційну складову.