ua en ru

Профільний комітет Ради схвалив створення наглядової ради з фінансової реструктуризації

Профільний комітет Ради схвалив створення наглядової ради з фінансової реструктуризації Фото: Сергій Рибалка

Комітет затвердив умови конкурсного відбору кандидатів до ради

Комітет парламенту з питань фінансової політики і банківської діяльності ухвалив рішення про формування Спостережної ради з питань організації та проведення процедури фінансової реструктуризації. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

"Закон про фінансову реструктуризацію став одним із найскладніших документів, над яким працював наш фінансовий комітет… Але тепер на виконання закону потрібно невідкладно сформувати органи, які за законом повинні допомогти провести процес реструктуризації проблемних кредитів юридичних осіб", – зауважив голова комітету Сергій Рибалка.

На його думку, до 19 жовтня, коли вступить в дію зазначений закон, Спостережна рада має бути сформована у повному складі - з дев’яти осіб.

Так, до її складу увійдуть по одному представнику від Національного банку, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції, та п’ятьох представників від об’єднань учасників фінансових ринків, об’єднань представників бізнесу, експертів фінансового ринку.

Зазначимо, що комітет затвердив умови конкурсного відбору кандидатів до Спостережної ради на виконання вимог закону "Про фінансову реструктуризацію", а також визначив граничний термін подання кандидатур відповідно до затверджених умов до 14:00 двадцять восьмого вересня 2016 року для попереднього надання інформації членам комітету.

Рибалка повідомив, що зазначені умови конкурсного відбору кандидатів до Спостережної ради будуть оприлюднені найближчим часом на сайті профільного Комітету.

Комітет також вирішив звернутися до НБУ щодо інформації про бездоганність ділової репутації кандидатів та відсутності ознак, які можуть кваліфікувати особу, як таку, що не має бездоганної ділової репутації.

"Під час засідання було ухвалено рішення про проведення конкурсного відбору до Спостережної ради на відкритому засіданні Комітету 5 жовтня 2016 року", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у липні президент України Петро Порошенко підписав проект закону №3555 "Про фінансову реструктуризацію".