ua en ru

Профільний комітет пропонує Раді розглянути проект закону про дипслужбу

Парламентський комітет із закордонних справ пропонує Верховній Раді розглянути на пленарному тижні проект закону №2048 про дипломатичну службу. Про це на погоджувальній раді заявила голова комітету, народний депутат України Ганна Гопко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш комітет просить включити до порядку денного на цей тиждень проект закону №2048 про дипломатичну службу. Цим проектом закону ми хочемо відновити практику проведення попередніх консультацій з кандидатами, які пропонуються на посади дипломатичної служби. У нас близько 20 дипломатичних представництв України за кордоном досі не мають наших послів. Тому ми повинні повернути це право комітету, яке було відібрано при Януковичі. У парламентсько-президентській республіці це право парламенту проводити попередні консультації з кандидатами логічно", - заявила вона.

У свою чергу спікер парламенту Володимир Гройсман зазначив, що відповідні консультації з головами фракцій будуть проведені.
Нагадаємо, також комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував парламенту включити до порядку денного законопроект про проведення місцевих виборів.

Відзначимо, що наступне засідання Ради відбудеться завтра, 10 лютого.