ua en ru

Профільний комітет Держдуми РФ рекомендував 31 березня денонсувати угоди з Україною щодо ЧФ

Профільний комітет Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками рекомендував денонсувати угоди з Україною щодо Чорноморського флоту.

Профільний комітет Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками рекомендував денонсувати угоди з Україною щодо Чорноморського флоту. Про це сьогодні журналістам повідомив голова комітету Леонід Слуцький, передає "Крим-інформ".

За його словами, рішення було прийнято одноголосно всіма членами комітету.

"Ми виносимо законопроект на Раду Думи в понеділок і будемо просити палату розглянути його, в цей же день на додатковому вечірньому пленарному засіданні", - зазначив Слуцький.

На понеділок, 31 березня призначено додаткове пленарне засідання Держдуми для розгляду законопроектів, пов'язаних з "кримським питанням", яке має розпочатися о 14:00 за київським часом. Попередньо, у першій половині дня пройде засідання Ради Думи, яке визначить порядок найближчих "пленарок".

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін вніс 28 березня до Держдуми проект закону "Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України". У ньому пропонується припинити дію російсько-української угоди між РФ і Україною про параметри поділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року, угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, угоди про взаєморозрахунки, пов'язані з розподілом і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, угоди з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 21 квітня 2010 р.

Розпорядженням Путіна статс-секретар - заступник міністра закордонних справ Григорій Карасін і статс-секретар - заступник міністра оборони Микола Панков призначені офіційними представниками Президента РФ при розгляді палатами Федеральних Зборів питання про припинення дії угод.