ua en ru

Профільна асоціація виступила на підтримку законопроекту Кабміну про спрощення реєстрації ліків

Профільна асоціація виступила на підтримку законопроекту Кабміну про спрощення реєстрації ліків

Асоціація "Виробники ліків України" (АВЛУ) підтримує доопрацьований Кабінетом міністрів законопроект №4484 "Про внесення змін до ст. 9 закону "Про лікарські засоби" (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів)", який був внесений до Верховної Ради 10 травня 2016 року. Про це повідомляється в прес-релізі АВЛУ, передає "Інтерфакс".

Згідно з релізом, асоціація поділяє ініціативу уряду, метою якої є розширення асортименту наявних у країні лікзасобів за рахунок спрощення механізму державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів, зареєстрованих у країнах зі строгою регуляторною системою та внесених до протоколів лікування або формуляри цих країн.


"Запропонований урядом новий законопроект дозволить поповнити український ринок якісними препаратами по різних нозологічних групах, спростити доступ на ринок новітніх оригінальних лікарських засобів з урахуванням механізмів захисту прав та інтересів споживачів і пацієнтів. Сподіваємося, що Верховна Рада найближчим часом підтримає поданий законопроект саме в доопрацьованому вигляді, що, безумовно, розширить доступ громадян до нових безпечних, якісних та ефективних лікарських засобів", - наголошується в прес-релізі.

Асоціація "Виробники ліків України" створена в 2010 році з метою інтеграції зусиль провідних вітчизняних фармацевтичних виробників для вдосконалення фармацевтичного ринку України, для забезпечення українців ефективними та якісними лікарськими засобами.

Підприємствами-членами асоціації є ПАТ "Фармак", ТДВ "Інтерхім", ПАТ "НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", ТОВ "Юрія-Фарм", ТОВ "Кусум Фарм", ПРАТ "Індар".