ua en ru

Професію військового контрактника назвали однією з найпопулярніших на ринку праці

Професію військового контрактника назвали однією з найпопулярніших на ринку праці Фото: військовослужбовці

На базі центрів зайнятості діють рекрутингові пункти, де можна укласти контракт на проходження служби

За даними Державної служби зайнятості військова служба, за контрактом є однією з найбільш популярних професій на ринку праці, передає прес-служба відомства.

"Сьогодні професія військового – одна з найпопулярніших в Україні. Це пояснюється тим, що всі бажаючі служити в українській армії за контрактом отримують не лише достойну зарплату, а й певні переваги", - повідомив заступник голови Держслужби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

Він зазначив, що віднедавна на базі центрів зайнятості діють рекрутингові пункти, де шукачі роботи зможуть укласти контракт на проходження служби в армії ЗСУ та дізнатись всю необхідну інформацію про контрактну службу.

"Станом на 31 березня 2016 року у центрах зайнятості відкрились 346 офісів (робочих місць) для укладання контрактів із ЗСУ, 38 – планується відкрити найближчим часом", – поінформував Кравченко.


За інформацією Міноборони та Генштабу ЗСУ, серед військових професій, які зараз найбільш потрібні українському війську – екіпажі бойових машин, механіки-водії, розвідники, стрільці, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони тощо.

В повідомленні підкреслюється, що військовослужбовець служби за контрактом (солдати і сержанти) та призвані у рамках мобілізації можуть розраховувати на зарплату від 7 тисяч гривень; командир бригади – 14 тисяч; командир батальйону – 12 тисяч; командир роти – 10 тисяч; командир взводу – 9 тисяч гривень. При цьому військові, які виконують завдання в зоні проведення АТО будуть отримувати додаткове фіксоване грошове забезпечення, незалежно від військового звання та посади.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що у Збройні сили України з початку 2016 року пішли 18 тисяч контрактників.