ua en ru

Проект закону про мови не зводиться до створення в Україні двомовності, - Єфремов

Проект закону про мови не зводиться до створення в Україні двомовності, але передбачає норму, що в регіоні, де проживає більше 10% національної меншини, мові даної меншини надається особливий статус. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон про мови зводиться до наступного: там не вводиться поняття двомовності.., але вводиться норма, яка діє у всіх європейських країнах, які прийняли мовну хартію, що якщо компактно проживає певна кількість людей, в даному випадку законодавство передбачає норму 10% і більше, то місцеві органи влади на даній території можуть ухвалювати рішення використовувати в своїй роботі другу мову, на якій говорить корінне населення в даному населеному пункті", - сказав Єфремов.

Він уточнив, що в такому регіоні на мові національної меншини може проводитися офіційний документообіг, прийоми громадян, виписка з міністерських установ, проведення судових засідань і тому подібне

На питання про те, коли саме даний законопроект розглядатиметься парламентом, Єфремов не відповів, проте підкреслив, що поки на порядку денному його немає.

Зазначимо, Єфремов також заявив, що він сподівається, що на переговорах Януковича і Путіна будуть зняті непорозуміння з газового питання.