ua en ru

Проект України з Румунією і Молдовою скасує необхідність закупівлі електроенергії з РФ, - Міненерго

Проект України з Румунією і Молдовою скасує необхідність закупівлі електроенергії з Росії. Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні Об'єднана енергетична система України працює паралельно з системами країн СНД, Балтії, і в тому числі і з Росією. Вийти з цього енергетичного простору можна, і для цього у нас існує два варіанти: перший - це працювати відокремлено у власній синхронній зоні. При цьому виникне маса проблем збалансування та забезпечення надійної роботи нашої енергетичної системи. Другий варіант, за яким ми зараз працюємо, - це адаптувати нашу енергосистему до європейських стандартів і перейти в європейську синхронну зону. Цей проект ми реалізуємо з нашими молдавськими та румунськими партнерами з допомогою Європейського енергетичного співтовариства", - сказав Светелік.

Він зазначив, що таким чином не буде необхідності закупівлі імпортної електроенергії з РФ.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості до 2015 року розробить програму державного розвитку нафтогазової галузі до 2020 року.