ua en ru

Проект "Стіна" не буде реалізовуватися на підконтрольній бойовикам частини кордону, - ДПС

Проект "Стіна" не буде реалізовуватися на підконтрольній бойовикам частини кордону, - ДПС Прес-секретар голови ДПС Олег Слободян

Проект "Стіна" за підвищення рівня безпеки на суходільної межі України і Російської Федерації на підконтрольній терористичним організаціям території Донбасу поки реалізовуватися не буде. Про це повідомив прес-секретар голови Державної прикордонної служби (ДПС) Олег Слободян під час брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інженерне облаштування українсько-російського кордону в рамках даного проекту буде починатися і вестися на тих ділянках кордону, які зараз знаходяться під нашим контролем, тобто Харківська, Луганська, Сумська, Чернігівська області. Що стосується тієї межі, яка нам тимчасово не підконтрольна - 409,3 км - там інженерне облаштування кордону буде проводитися тільки після того, як контроль над цією ділянкою буде відновлено", - зазначив Слободян.

"На даний момент ще продовжується робота з визначення лінії проходження цих інженерних споруд на місцевості, триває юридичне оформлення. Як тільки ці процеси будуть завершені, відразу можна буде приступити та почати інженерні роботи", - підсумував Слободян.

Нагадаємо, проект "Стіна" буде коштувати не дорожче 4 млрд грн.