ua en ru

Проект резолюції про імпічмент президенту Олланду передали в Єлисейський палац

Проект резолюції про імпічмент президенту Олланду передали в Єлисейський палац Фото: Франсуа Олланд

"Республіканці" обурені заявами Олланда щодо усунення небезпечних ісламських радикалів

Проект резолюції про імпічмент президенту Франції Франсуа Олланду був переданий в четвер увечері з національних зборів Франції в Єлисейський і Матиньонський палаци. Про це повідомляє AFP.

Наголошується, що голова нижньої палати Клод Бартолон направив лист до адміністрації президента і прем'єр-міністра країни. У повідомленні Бартолона вказується, що владі направляється копія проекту резолюції, представлена депутатом від партії "Республіканці" Крістіаном Жакобом що отримала підтримку 79 депутатів палати.

Для того, щоб почати встановлений законами у відповідності з положеннями 68-ї статті Конституції, процес просування резолюції до її розгляду Національним зборами, досить 58 голосів.

Повідомляється, що представники "Республіканців" вважають неприпустимими зроблені Франсуа Олландом і опубліковані в книзі "Про це президенту Франції не слід було говорити" заяви щодо операцій спецслужб країни з фізичного усунення в інших країнах особливо небезпечних ісламських радикалів.

На їхню думку, розголошення цих і ряду інших даних, що містяться в книзі, являє собою абсолютно очевидне розголошення секретних відомостей, що стосуються національної безпеки і свідчить про неналежне виконання президентом його обов'язків.

Нагадаємо, Президент Франції Франсуа Олланд став найбільш непопулярним главою за всю історію держави.