ua en ru

Проект плану національного розвитку має бути поданий на затвердження Президента на початку грудня 2011 р. - Акімова

Проект плану національного розвитку України на 2012 р. повинен бути розроблений і поданий Президентові України Віктор Янукович до початку грудня 2011 р. Про це на розширеному засіданні уряду заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-України.

"Необхідно взяти до уваги при розробці національного плану (розвитку регіонів) на 2012 р., який повинен бути поданий на затвердження президентові не пізніше ніж початок грудня цього року", - сказала Акімова.

Вона зазначила, що інтенсивність, рівень деталізації, глибина заходів національного плану дуже відрізняються.

"Наприклад, реформа системи освіти містить 58, а реформа медичного обслуговування - 23 пункти. В освіті тільки 1 базовий закон, а в медичному обслуговуванні - 4 базових закони. Так що в новому національному плані треба координаційному центру вирівняти інтенсивність заходів різних робочих груп і окремо виділяти найбільш суттєві заходи, такі як базові закони. Треба при формуванні національного плану вказувати на вплив, який той чи інший захід матиме на життя людей, або на економіку країни ", - підкреслила Акімова

Акімова відзначила, що заходи національного плану повинні мати максимально конкретне формулювання "щоб реформа не замінювалося видимістю".