ua en ru

Проект оборонної програми оптимізації ЗСУ на 2015-2017 рр. внесено до Кабміну, - Міноборони

Проект оборонної програми оптимізації ЗСУ на 2015-2017 рр. внесено до Кабміну, - Міноборони Фото: Вікторія Кушнір

А міністр оборони затвердив перелік предметів єдиного бойового комплекту

Проект оборонної програми оптимізації та реорганізації Збройних сил України (ЗСУ) на 2015-2017 рр. направлено до Кабінету міністрів. Про це сьогодні на брифінгу повідомила прес-секретар Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"На розгляд уряду внесено проект державної оборонної цільової програми оптимізації та реорганізації Збройних сил України на 2015-2017 рр.", - Сказала Кушнір.

При цьому, за її словами, Міноборони забезпечило виконання основних заходів реформ щодо зміцнення обороноздатності держави. Законодавчо визначено чисельність ЗСУ у розмірі 250 тис. чоловік. На сході України розгорнуто необхідне оборонне угруповання військ, реорганізовано 22 Існуючі бригади і завершується формування нових бригад 12.

"За державними контрактами військо отримало понад 1300 основних зразків озброєння і військової техніки", - додала Кушнір.

Також, за її словами, міністр оборони України затвердив перелік предметів єдиного бойового комплекту для військовослужбовців, який включає 65 предметів військової форми, одягу, спорядження та засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, Міноборони із 27 червня провело 99 електронних аукціонів на 42 млн грн.