ua en ru

Проект Керченського мосту спрямований на узгодження

Проект Керченського мосту спрямований на узгодження Фото: будівництво Керченського мосту

Керченський міст можуть запустити до 2019 р

Проект моста через Керченську протоку направлений на розгляд в Головне управління державної експертизи Росії. Про це повідомляє прес-служба компанії-підрядника майбутнього будівництва "СГМ-міст", передає "Російська газета".

Запропоновані інженерами технічні рішення перевірять на відповідність вимогам законодавства РФ, технічних регламентів, будівельних норм і правил, а також перевірять економічну ефективність проекту.

"Передача матеріалів вишукувань в головдержекспертизи рф - це завершальний етап у погодженні проектної документації. Важливо детально вивчити цей масштабний проект і отримати позитивний висновок з інженерних та екологічних аспектів. Це дозволить уникнути складнощів при будівництві, виключити будь-які ризики, які можуть вплинути на терміни робіт і введення споруди в експлуатацію", - заявив глава Росавтодору Роман Старовойт.

За розрахунковими даними інженерів, рух автомобілів на мосту буде здійснюватися по чотирьох смугах із швидкістю до 120 км на годину. У добу траса зможе пропускати до 40 тис. автомобілів. Паралельно йде залізниця буде складатися з двох шляхів, за якими зможуть їхати в Крим і назад до 47 пар поїздів на день.

Нагадаємо, будівництво моста через Керченську протоку почалося 18 травня.