ua en ru

Проект держбюджету на 2014 р. може бути розглянутий на засіданні бюджетного комітету 18 вересня

На даний момент в бюджетний комітет ще не надходив проект бюджету на 2014 р. проте можна сподівається, що цей документ надійде на розгляд на наступне засідання комітету 18 вересня. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Удар" член бюджетного комітету Павло Різаненко.

"На сьогоднішній день в комітет проект бюджету не надходив... Наступне засідання (комітету) відбудеться... в середу наступного тижня (18 вересня) і, я думаю, що вже буде підготовлений якийсь проект бюджету та внесений на цьому засіданні", - заявив Різаненко.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день попередньої інформації про заплановані в проекті бюджету макропоказниках немає, оскільки проект постанови про основні макропоказники, який вносився Кабінетом міністрів, був не прийнятий Верховною Радою у травні 2013 р.

"Цей проект був запропонований Кабміном і комітет розглядав його, розробляв до нього пропозиції, але ВР його завалила. В тому проекті постанови було ВВП у розмірі 1 694,8 млрд грн. Темпи зростання ВВП - 3%, індекс споживчих цін - 8,3%, індекс цін виробників - 8,6%, а рівень безробіття - на рівні 7,1-7,4%. Але це той проект, який був відхилений", - зазначив Різаненко.

Він також нагадав, що на останньому засіданні ВР з питань бюджету був затверджений план-графік розгляду проекту.