ua en ru

Уряд передасть проект держбюджету-2014 в Раду в кінці листопада, - Азаров

Уряд України передасть до Верховної Ради проект державного бюджету на 2014 р. в кінці листопада. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Уряд України передасть до Верховної Ради проект державного бюджету на 2014 р. в кінці листопада. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає радіо "Свобода".

"Ми зараз детально аналізуємо, розробляємо цілий комплекс заходів для посилення роботи по програмі активізації та економіки і мають намір вийти на оптимальний бюджет 2014 р. Я думаю, що у другій половині листопада. Ця робота буде завершена, і в кінці листопада ми будемо готові представити бюджет Верховній Раді", - сказав Азаров в ефірі "Першого національного каналу".

Він також зазначив, що сам є прихильником реалістичного бюджету, який повинен сприяти фінансово-економічної стабілізації.

Нагадаємо, 11 вересня 2013 р. Кабмін схвалив проект державного бюджету України на 2014 р. 16 вересня ВР повернула проект державного бюджету на 2014 р. назад в Кабінет міністрів на доопрацювання.

У проекті закладено зростання ВВП 3% грудень до грудня. Інфляція, згідно з документом, складе грудень до грудня 8%, дефіцит бюджету 2,7% від ВВП.

Рівень держборгу закладено на рівні 32,4% від ВВП.

Баланс газу на 2014 р. ще опрацьовується.

Очікується, що Пенсійному фонду з держбюджету в 2014 р. буде перераховано 87 млрд грн.

У проект держбюджету-2014 закладена приватизація об'єктів держвласності на 17 млрд грн.

Як раніше заявив Президент України Віктор Янукович, державний бюджет на 2014 р. повинен бути не гірше, ніж держбюджет на 2013 р. "В Україні, як і в світі, вирує економічна криза ... Наше головне завдання в цій ситуації - зробити все, щоб життя у людей як мінімум не погіршувалася", - підкреслив Янукович.

"Бюджет 2014 повинен бути не гіршим, ніж бюджет 2013 р., а кращим", - сказав він.

На переконання Президента, стабільне зростання економіки є важливою умовою фінансування соціальних виплат.