ua en ru

Проект бюджету від "Батьківщини" забезпечить розвиток, а не проїдання, - нардеп

Проект бюджету від "Батьківщини" забезпечить розвиток, а не проїдання, - нардеп Фото: Іван Крулько (РБК-Україна)

Батьківщина" ретельно проаналізувала урядовий проект бюджету

Альтернативний урядовому проект державного бюджету на 2019 рік від "Батьківщини" стане бюджетом розвитку, а не проїдання. Про це заявив голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати комітету ВРУ з питань бюджету, заступник голови партії від "Батьківщини" Іван Крулько, передає РБК-Україна.

"Батьківщина", на відміну від інших фракцій, ретельно проаналізувала урядовий проект бюджету, і фактично виробила новий кошторис. Ми знайшли 357 млрд грн додаткового ресурсу: від детінізації економіки, від деофшоризації. Ми намагаємось змусити олігархів почати платити податки, а митницю – чесно збирати платежі. Це вже принесе до бюджету 200 млрд грн додатково", – пояснив політик.

Ще один резерв для наповнення бюджету – скоротити кількість субсидій через зменшення тарифів на комунальні послуги, додав представник фракції.

Як зауважив депутат від "Батьківщини", влада подала "дембельський" бюджет на 2019 рік, у якому немає розвитку. "Цей бюджет складався владою, яка вже йде. Це такий собі "дембельський" бюджет: там немає ідеї, немає напрямків для розвитку. Бюджет склали абияк, а далі – буде як буде…", – зауважив парламентарій.

За словами Крулька, додаткові надходження "Батьківщина" хоче скерувати на збільшення соціальних стандартів: для того, щоб оживити купівельну спроможність людей, а також дати поштовх для малого і середнього бізнесу.

Також у Тимошенко пропонують збільшити мінімальні заробітні плати та пенсії, створити спеціальний фонд, який зможе надавати гранти для інноваційних проектів, для ІТ- технологій, щоб молоді українці не виїжджали за кордон, а мали можливості реалізувати себе в Україні, також передбачена підтримка наших військових та виділення коштів на національну безпеку.

"У нас баланс бюджету витриманий – копієчка до копієчки. Ми показали, де можна взяти і показали, куди гроші треба скерувати. І це якраз той професійний державницький підхід, який має демонструвати кожна фракція. Якщо уряд дослухається до наших пропозицій, бюджет стане більш народним і стане бюджетом розвитку, а не бюджетом проїдання", – підсумував Крулько.