ua en ru

Продюсер The Beatles і The Rolling Stones Сід Бернстайн помер у віці 95 років

У віці 95 років помер американський музичний промоутер і продюсер Сід Бернстайн, який став відомий завдяки співпраці з Джимі Хендріксом, Френком Сінатрою, Реєм Чарльзом і багатьма іншими.

У віці 95 років помер американський музичний промоутер і продюсер Сід Бернстайн, який став відомий завдяки співпраці з Джимі Хендріксом, Френком Сінатрою, Реєм Чарльзом і багатьма іншими. Про це повідомляє Reuters.

Бернстайн помер в одній з клінік Нью-Йорка в середу, 21 серпня. Промоутеру було 95 років, у нього залишилися дружина, шестеро дітей і шестеро онуків.

В музичну історію Бернстайн увійшов як людина, що відкрив для публіки в США такі групи, як The Beatles, The Rolling Stones і The Kinks. Таким чином, він став одним з ініціаторів "британського музичного вторгнення" у Сполучені Штати Америки.

Бернстайн організував перші американські гастролі The Beatles у 1963 р. Він також став одним з перших імпресаріо музичних гуртів, хто став організовувати концерти на стадіонах. Він був організатором знаменитого концерту групи на стадіон Shea Stadium в 1965 році, на якому були присутні більше 50 тисяч глядачів.

У віці 93 років Бернстайн випустив свій сольний альбом Sid Bernstein Presents, на якому виконав кавер-версії своїх улюблених пісень The Beatles та інших виконавців, які співпрацювали з ним.