ua en ru

Продовжується створення єдиної автоматизованої системи управління ЗСУ, - Міноборони

Продовжується створення єдиної автоматизованої системи управління ЗСУ, - Міноборони Фото: Генеральний штаб ЗСУ та Міністерство оборони України (mil.gov.ua)

Також триває робота по створенню своєї національної системи супутникового зв'язку

На сьогоднішній день триває створення єдиної автоматизованої системи управління Збройними силами України (ЗСУ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Це дозволить розгорнути захищений автоматизований комплекс системи інформаційно-аналітичного обліку особового складу, наростити захищену систему електронного документообігу оборонного відомства і приступити до створення автоматизованої системи оперативного (бойового) управління ЗС України", - зазначив генерал-майор Володимир Рапка.

Також триває робота щодо створення власної національної системи супутникового зв'язку і платформ для повітряних ретрансляторів.

"Вітчизняні розробники мають вагомий науковий і виробничий потенціал в цих напрямках діяльності і вони здатні забезпечити потреби ЗСУ за належної державної підтримки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фінансування сектору оборони підвищать за рахунок коштів від спецконфискации. Зокрема, президент України Петро Порошенко повідомив, що в першу чергу сектор оборони фінансуватиметься за рахунок коштів, вкрадених колишніми чиновниками, і повернутими Генеральною прокуратурою України в бюджет країни.