ua en ru

Триває розшук депутата, який пропонував хабар детективу НАБУ, - ГПУ

Триває розшук депутата, який пропонував хабар детективу НАБУ, - ГПУ Фото: будівля Генеральної прокуратури України (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Ім'я депутата в ГПУ не спростовують

Правоохоронці розшукують депутата Одеської обласної ради, якому оголошено підозру за пропозицію хабара детективу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в розмірі 500 тисяч доларів. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на коментар начальника Департаменту з розслідування у сфері економіки Генпрокуратури Володимира Гуцуляка.

"Ця людина зараз переховується від органів досудового розслідування, від прокурорів. Ми вживаємо заходів для встановлення його місцезнаходження", - сказав він.

У ГПУ не спростовують, що цим депутатом є Олег Бабенко.

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно з працівниками Генеральної прокуратури України сьогодні, 12 січня, повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його передбачуваного спільникові за пропозицію хабара в розмірі 500 тис. доларів співробітнику НАБУ.

Хабар детективу НАБУ пропонувалася в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного в корупційній схемі із заволодінням коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отриманих від продажу будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.