ua en ru

Розширення санкцій проти РФ не підтримують 7 країн ЄС, - Bloomberg

Проти подальшого розширення антиросійських санкцій виступають сім країн Євросоюзу, серед яких Угорщина, Словаччина, Австрія, Іспанія, Кіпр, Італія і Греція. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У лютому Москву відвідав голова Кіпру Нікос Анастасіадіс і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, останній був відзначений як "привілейований партнер Путіна", уточнює агентство. У квітні очікується приїзд до Москви прем'єра Греції Алексіса Ціпраса. "Поряд з Угорщиною, Словаччиною, Австрією та Іспанією, три країни неохоче поставилися до економічного стримування протест втручання Росії в Україні", - пише видання.

"Ймовірним результатом є те, що вони не погодяться зараз пролонгувати санкції, і вони будуть відкладати до останнього моменту, перш ніж санкції закінчаться", - заявив Bloomberg колишній британський дипломат Ян Бонд.

В останні тижні проти посилення санкцій виступили Франція, Італія та Іспанія, які дали зрозуміти, що дострокове продовження санкцій, на їхню думку, спровокує Москву, а Мінське перемир'я поставить під загрозу.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції ЄС проти РФ набудуть чинності не раніше червня.