ua en ru

Меркель: санкції ЄС проти РФ набудуть чинності не раніше червня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції Європейського союзу проти Російської Федерації набудуть чинності не раніше червня. Про це вона заявила на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання санкцій начебто не повинен був підніматися, але не виключено, що ми розглянемо, щось, що буде в цьому плані робитися. Але це не головний пункт нашої поїздки. Головний пункт - це політика, виконання мінського пакету, і вже говорилося, що санкції та виконання мінських домовленостей всього лише йдуть рука об руку. Але не можна давати пріоритет саме санкцій, тому що, насамперед, необхідно мати на увазі те, що нам потрібно - це деескалація обстановки. Щоб все відбувалося легально, виконувалося і політичні зобов'язання. Просто невиконання зобов'язань тягне за собою розширення санкцій. Донецьк, Луганськ, Крим, звичайно ж, входять в це питання, але мінські домовленості лише говорять про відвід важкого озброєння і відведення вогню", - заявила Меркель.

За її словами, якщо 19 березня все-таки буде прийнято рішення про посилення санкцій, то це буде лише політичне рішення, а юридичне рішення буде прийматися приблизно в червні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС може відкласти до літа продовження секторальних санкцій проти РФ.