ua en ru

Продаж військового майна повинен проводити ФДМУ, - Лебедєв

Продаж надлишкового військового майна повинен проводити Фонд держмайна (ФДМУ). Про це сьогодні заявив міністр оборони Павло Лебедєв на брифінгу у військовому навчальному центрі "Десна", повідомляє прес-служба Міноборони.

«Міноборони зробить ринкову оцінку майна і передасть Фонду держмайна. А ФДМУ вже повинен продавати все на відкритих аукціона ... Наша позиція - наповнити спеціальний фонд і законодавчо врегулювати всі ці питання», - сказав міністр оборони.

За його словами, сьогодні питання передачі права продажу військового майна ФДМУ жодним чином не врегульовано.

Нагадаємо, на початку лютого ц.р. міністр оборони Павло Лебедєв затвердив план антикорупційних підприємств в Міноборони, якими, зокрема, передбачена повна інвентаризація військового майна до кінця березня 2013 р.

Наприкінці грудня 2012 р. перший заступник голови Генштабу ЗСУ, віце-адмірал Ігор Кабаненко в інтерв'ю РБК-Україна повідомив, що Міноборони провів повну інвентаризацію військового майна: «Так, такий список вже існує». В цей же час Павло Лебедєв повідомив, що готуються документи, спрямовані на те, щоб майно ЗСУ, в першу чергу, - незатребувана земля, продавалася на публічних аукціонах.

Сьогодні реалізацією військового майна займаються держпідприємства при Міноборони.

Читайте також: Міноборони хоче продати військової нерухомості на 6 млрд грн