ua en ru

Продажі Volkswagen Group в квітні 2013 р. зросли на 7,2% - до 784,6 тис. авто

Продажі найбільшого в Європі автовиробника Volkswagen AG (VW) в квітні 2013 р. виросли на 7,2% - до 784,6 тис. автомобілів. Саме таку кількість примірників було поставлено клієнтам автоконцерну за підсумками місяця, зазначила прес-служба VW в прес-релізі, додавши, що в попередньому місяці динаміка показника набагато скромніше.

Так, за підсумками березня 2013 р. продажі автоконцерну підвищилися лише на 0,2% - це найповільніше зростання за останні три роки, додали в німецькій компанії.

"Незважаючи на настільки значне поліпшення показників збуту за підсумками квітня 2013 р., не варто передчасно впадати в ейфорію - обстановка на авторинку залишається вкрай непростою, що особливо характерно для деяких регіонів світу. Економічна криза в Європі продовжує чинити негативний вплив на автомобільну галузь", - прокоментував цифри глава підрозділу VW, що відповідає за продажі, Крістіан Клінгер.

За перші чотири місяці 2013 р. обсяг продажів зріс на 5,6% - до 3,05 млн екземплярів, чому сприяло 18,4-відсоткове зростання показника в Китаї. Зазначимо, що Китай є найбільшим ринком збуту продукції VW.

У середині квітня 2013 р. Volkswagen повідомив, що має намір розширити виробництво в Китаї, збільшивши штат свого місцевого підрозділу більш ніж на третину - до 100 тис. осіб (зараз персонал китайського підрозділу VW налічує 75 тис. осіб). Такі кроки концерн вживає в рамках програми з нарощування річного випуску автомобілів в КНР з 2,6 млн до 4 млн до 2018 р.

У 2012 р. Volkswagen виробив на своїх підприємствах в Китаї більше 2,6 млн автомобілів, збільшивши показник порівняно з 2011 р. на 20%. До 2018 р. в Китаї буде вироблятися 4 млн автомобілів на рік у зв'язку з планами Volkswagen про будівництво ще семи заводів. До 2018 р. Volkswagen планує випередити таких великих виробників, як Toyota Motor і General Motors, і стати лідером ринку.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, а також під люксовими брендами Bugatti і Bentley. У 2009 р. Volkswagen придбав 49% акцій компанії Porsсhe. За підсумками 2011 р. Volkswagen вийшов на друге місце в світі з продажу автомобілів, поступаючись лише американській General Motors.

Читайте також: Продажі автомобілів в ЄС зросли вперше за 19 місяців