ua en ru

Продаж автобусів в Україні в лютому в порівнянні з минулим роком зріс на 78%

Продаж автобусів в Україні в лютому в порівнянні з минулим роком зріс на 78% Фото: продаж автобусів в Україні в лютому в порівнянні з минулим роком зріс 78%

Щодо попереднього місяця автобусні продажі знизилися на 37%

Продаж автобусів в Україні на первинному ринку за підсумками лютого 2016 року склав 135 одиниць, що на 78% більше, ніж у лютому 2015 року. Разом з тим, відносно попереднього місяця автобусні продажі знизилися на 37%, повідомляє "Укравтопром".

"У структурі лютневих продажів нова техніка зайняла 72% первинного ринку, було продано 97 нових автобусів. Такий обсяг продажів нової техніки в 4 рази перевершив результат річної давності. Однак у порівнянні з січнем поточного року продажі нових автобусів знизилися на 9 відсотків", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в загальному обсязі реалізації нових автобусів більше 40% припало на продукцію українського заводу "Черкаський автобус" - автобуси ОТАМАН. На другому місці автобуси Часовоярського заводу марки РУТА, на третьому - автобуси марки ГАЗ.

"Всього за перші два місяці поточного року на первинному ринку України було зареєстровано 349 продажів автобусів, що в 2,1 рази більше ніж за аналогічний період 2015 року. З цієї кількості нових автобусів 204 шт. або 58 відсотків, а тих, що були в експлуатації 145 шт. або 42% відповідно. Таким чином, у порівнянні з минулим роком лютневий результат в частині нової техніки зріс у 3 рази, а в сегменті автобусів з пробігом - в 1,5 рази", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна в 2015 році збільшила виробництво вантажівок на 8,8%.