ua en ru

Продажами в "Укртелекомі" керуватиме топ-менеджер Vega Сергій Кукса

Комерційний директор телекомунікаційної групи Vega, що належить холдингу СКМ, Сергій Кукса призначений на посаду в.о. директора дирекції продажу послуг "Укртелекому", про покупку якого холдинг оголосив у червні. Про це РБК-Україна повідомили у "Укртелекомі". Як повідомило виданню "Комерсант-Україна" джерело, близьке до керівництва "Укртелекому", минулого тижня Кукса був представлений колективу оператора, інформацію про його призначення також підтвердив один з топ-менеджерів СКМ. У прес-службі "Укртелекому" уточнили, що Кукса приступив до виконання обов'язків з 1 серпня.

Кукса обіймав посаду комерційного директора Vega з травня 2011 р, до цього близько року працював керівником департаменту прямих продажів "Київстару", більше двох років - комерційним директором столичного інтернет-провайдера IPnet.

Масштаби бізнесу "Укртелекому" на порядок більше, ніж компанії, в якій досі працював Сергій Кукса, відзначають учасники ринку. "Бізнеси операторів в чомусь схожі: в них велику частку займають послуги фіксованої телефонії, а інтернет-доступ надається за застаріваючої технології ADSL, - розповідає джерело в Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації. - Але масштаби компаній сильно відрізняються".

Число абонентів інтернет-доступу "Укртелекому" більш ніж в 10,5 рази перевищує аналогічну абонбазу Vega, фіксованої телефонії - в 16 разів. Виручка "Укртелекому" за I півріччя 2013 склала 3,24 млрд грн проти 327,1 млн грн у Vega.

Попередній директор дирекції продажу послуг "Укртелекому" Ірена Лисак покинула свій пост в середині липня, пропрацювавши на посаді менше двох років. У компанії офіційно пояснили її звільнення закінченням терміну дії контракту. Серед найбільш помітних її досягнень учасники ринку називають впроваджену в цьому році дисконтну програму для абонентів інтернет-доступу.

Сергій Кукса - не перший топ-менеджер Vega, призначений у "Укртелеком" після оголошення про купівлю оператора СКМ. У червні головний технічний директор Vega Наталія Агаркова була призначена директором дирекції розвитку інфраструктури замість Віктора Пінчука.

Зазначимо, рішення АМКУ щодо дозволу СКМ на покупку "Укртелекому" буде готове через місяць