ua en ru

Продаж надлишкового майна армії дозволить вирішити проблему забезпечення житлом військовослужбовців, - Міноборони

Продаж надлишкового майна армії дозволить вирішити проблему забезпечення житлом військовослужбовців. Про це в ході онлайн-конференції в РБК-Україна заявив директор департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони Максим Гольдарб.

За словами Гольдарба, майно має бути вигідно продано, враховуючи моніторинг ринкових цін.

"Але є певні проблеми... Це моя особиста думка, що не завжди враховуються ці об'єктивні показники. В цілому купівельна спроможність у світі знизилася, це теж впливає на те, що ринок не настільки активний. Ці фактори уповільнюють процес продажу майна. Але міністерство не приховує те, що є у міністерства, нам не вигідно зривати продажу і приховувати про те, що у нас є".

Він також додав, що відносно надлишкового військового майна міністерство продовжує інвентаризацію.

"Реєстри створюються. Вони створені. Тема спірна... Міністерство оборони само не має право займатися торгами. Міністерство оборони робить все, щоб пройшла і скінчилася інвентаризація, щоб ми могли зрозуміти, що у нас є і що ми можемо продати", - сказав Гольдарб.

При цьому, він додав, що cлужба аудиту за 5 місяців 2013 р. не допустила продажу за заниженими цінами мінімум на 50 млн грн.

"Армія повинна вміти захистити країну, мінімізувати ті або інші господарські процеси, не пов'язані безпосередньо з діяльністю армії...Все це потрібно продавати, але важливо за що і кому. Не секрет, що служба аудиту не раз стикалася з так званими неякісними пропозиціями комерсантів, коли за істотно заниженими цінами пропонувалося придбати у міністерства", - підсумував Гольдарб.