ua en ru

Продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" відбулася на підставі рішення правління підприємства, - брокер.

Продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" відбулася на підставі рішення правління підприємства та у відповідності до чинної на момент продажу нормативно-правової бази. Про це на прес-конференції заявив директор компанії-торгівця цінними паперами "GPI Брок" Сергій Веліканов, передає кореспондент РБК-Україна.

С.Веліканов заявив, що у квітні 2009 р. в рамках договору на брокерське обслуговування ЗАТ "Ілліч-Сталь" "GPI Брок" отримала доручення на продаж акцій підприємства. За його словами, інформація про недобросовісність брокера "GPI Брок" та реєстратора ТОВ "Українська реєстраційна компанія" не відповідає дійсності.

Крім того, С.Веліканов вважає, що Антимонопольний комітет не може відмінити угоду про продаж акцій, оскільки вона була укладена з чітким дотриманням антимонопольного законодавства.

Нагадаємо, акціонерами закритого акціонерного суспільства "Ілліч-Сталь" за станом на 30 квітня 2009 р. є компанії Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd, Rewein Ltd і Formigos Holdings Ltd, кожною з яких належить по 24,9999% акцій. Всі компанії зареєстровані на Кіпрі за однією адресою. Відповідна інформація міститься в даних про емітент на офіційному сайті системи розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку України.

Крім того, в даних також міститься інформація реєстратора ТОВ "Українська реєстраційна компанія", відповідно до якої за станом на 30 червня 2009 р. на рахунках номінальних утримувачів ООО "Алком" і ООО "Депозитарне бюро" числилося по 23,9999%, ТОВ "Кастодіан" - 47,9999%.