ua en ru

Проблеми у відносинах РФ і України можна вирішити тільки шляхом переговорів, - Арбузов

Переорієнтувати ринок України виключно на Європу швидко і якісно неможливо, тому Росія залишається вкрай важливим партнером для України. Про це в інтерв'ю одному з російських інформагентств розповів колишній в. о. прем'єр-міністра України, екс-глава Нацбанку Сергій Арбузов.

На його думку, в України немає іншого виходу, окрім як повернутися до переговорів і знайти зручні формули спілкування і з Росією, і з Європою.

"Росія - стратегічний партнер для України. Як, власне, і Європа. Обсяг зовнішньої торгівлі роком раніше можна було оцінювати як близько 50 млрд євро, що з Європою, що з Росією. Тому Росія - дуже важливий партнер для України, враховуючи історичні особливості, враховуючи рівень модернізації виробництва, який є сьогодні і в Росії, і в Україні, загальні стандарти, за якими працюють Україна і Росія... В України немає іншого способу, окрім як повернутися до переговорів і знайти зручні формули спілкування і з Росією, і з Європою", - заявив Арбузов.

Екс-голова Нацбанку вважає неефективними спроби вирішити кризу з позиції сили і взаємних обмежень.

"Взаємні санкції - це шлях в нікуди. Це прямий шлях до побудови політичної стіни, - стіни нерозуміння між народами, між державами, між політиками. Звичайно ж, хотілося б, щоб ці стіни не тільки не будувалися, а навпаки, були б зруйновані, ті, які ще залишилися між нашими народами. Як ось недавно була зруйнована Берлінська стіна. Не можна допустити її зведення знову", - вважає Арбузов.