ua en ru

Проблеми з місцевими дорогами повинна вирішувати місцева влада, - Мінінфраструктури

Під час президентства Леоніда Кучми приділялося багато уваги реконструкції автомобільних доріг у Чернігівської області, коли Президентом був Віктор Ющенко, то почали приділяти увагу Сумської області, а при Вікторі Януковичі займалися Донецькою областю. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив екс-заступник міністра, радник глави Міністерства інфраструктури України Олександр Кава.

Чиновник вважає, що така ситуація є в корені неправильною і некоректною.

"Траси потрібно ділити на державного і місцевого значення з подальшою передачею доріг місцевого значення на рівень регіонів. Відповідно, буде передача фінансування регіонам. Це дозволить набагато краще управляти системою проведення ремонту місцевих доріг, так як на місцях видніше яку дорогу між якими селами потрібно ремонтувати в першу чергу", - зазначив він.

На думку Кави, центральна влада повинна займатися дорогами, значущими для внутрішніх і міжнародних перевезень, а регіональна влада повинна вирішувати проблеми з місцевими дорогами. "Зараз, 51 тис. км - це дороги державного значення та 119 тис. км - дороги місцевого значення, які будуть передаватися на місцевий рівень", - заявив Кава.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що хоче залучити німецьку компанію до нагляду за ремонтом українських доріг.