ua en ru

Призвані на військову службу офіцери запасу не направлятимуться у зону АТО, - Міноборони

Призвані на військову службу офіцери запасу не направлятимуться у зону АТО, - Міноборони Фото: ЗСУ

Вони можуть залучатися до служби в АТО лише в добровільному порядку

Призвані на військову службу офіцери запасу не направлятимуться у зону проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це заявив заступник голови Генерального штабу Збройних сил України Артур Артеменко, повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Так, Артеменко розповів, що офіцери військової служби за призовом проходитимуть службу поза межами АТО у пунктах постійної дислокації військових частин та підрозділів.

"Вони (офіцери запасу) також можуть залучатися до служби в АТО, але лише в добровільному порядку і після укладення відповідного контракту", - сказав він, зазначивши, що на посади у частинах, які виконують завдання в АТО, залучаються лише офіцери військової служби за контрактом.

Артеменко повідомив, що призовний ресурс офіцерів запасу за останні 7 років складає 91 957 осіб, з них на службу буде призвано необхідну кількість, щоб укомплектувати первинні офіцерські посади.

Міністр оборони України підписав наказ про призов на строкову службу офіцерів запасу – генерал-лейтенант Артур Артеменко...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 30 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов на військову службу офіцерів запасу.