ua en ru

Визнанням Єрусалиму столицею Ізраїлю США повністю зруйнують мирний процес, - Палестина

Визнанням Єрусалиму столицею Ізраїлю США повністю зруйнують мирний процес, - Палестина Фото: прапор Ізраїлю (minagro.gov.ua)

"Хамас" погрожує закликати палестинців до інтифади

Якщо Сполучені штати Америки (США) визнають Єрусалим столицю Ізраїлю, це буде означати "повне руйнування мирного процесу". Про це заявив прес-секретар президента Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса, передає "Радіо Свобода".

За словами спікера Махмуда Аббаса, який виступив в Рамаллі на Західному березі Йордану, в резиденції Махмуда Аббаса, "світ заплатить важку ціну", якщо статус Єрусалиму буде змінено з боку США односторонньо.

Тим часом в іншій частині палестинських територій, Секторі Газа, яку контролює радикальне палестинське угруповання "Хамас", заявили, що закликають палестинців "відновити інтифаду (масове повстання проти Ізраїлю), якщо буде прийнято таке несправедливе рішення по Єрусалиму".

Нагадаємо, раніше видання "Голос Америки" з посиланням на джерела в Білому домі повідомило, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Очікується, що Трамп оголосить про своє рішення на наступному тижні, після місяців закритих обговорень, які особливо активізувалися в останні дні.