ua en ru

Трамп розглядає можливість визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, - джерела

Трамп розглядає можливість визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, - джерела Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Трамп оголосить про своє рішення наступного тижня

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розглядає можливість визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на джерела в адміністрації.

Очікується, що Трамп оголосить про своє рішення на наступному тижні, після місяців закритих обговорень, які особливо активізувалися в останні дні.

Президент США має намір виконати свою передвиборну обіцянку перенести посольство США в Єрусалим, але усвідомлює, що це може віддалити від мирного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Згідно з інформацією видання, план Трампа оформився після що відбулася в понеділок зустрічі з радниками з національної безпеки.

"Президент швидше за все видасть указ про перенесення посольства в Єрусалим до понеділка, проте попереджають, що він може і передумати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку червня повідомлялося, що Трамп мінімум на півроку відклав перенесення американського посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму. Повідомлялося, що Трамп прийняв це рішення, щоб збільшити шанси на успішне проведення переговорів між Ізраїлем і палестинцями, виконуючи його зобов'язання захищати інтереси національної безпеки Америки.