ua en ru

Ознаки пожвавлення на ринку нерухомості Києва

На цьому тижні ознаки пожвавлення столичної нерухомості стали більш помітні - збільшилася кількість угод. Правда, приріст склав лічені одиниці; так що за мірками минулих років, нинішній вересень буде, швидше за все, провальним. Але, як учив Конфуцій, все пізнається в порівнянні. Враховуючи становище в країні, кожна додаткова угода - це вже неабиякий плюс.

На цьому тижні ознаки пожвавлення столичної нерухомості стали більш помітні - збільшилася кількість угод. Правда, приріст склав лічені одиниці; так що за мірками минулих років, нинішній вересень буде, швидше за все, провальним. Але, як учив Конфуцій, все пізнається в порівнянні. Враховуючи становище в країні, кожна додаткова угода - це вже неабиякий плюс.

Складнощі, пов'язані з використанням на ринку іноземних валют , останнім часом різко зросли. Курси валют скачуть, забрати вклади з банків, переслати і конвертувати великі суми стало набагато складніше. І все це пригнічує ділову активність.

Природно, учасники ринку шукають шляхи вирішення цих та багатьох інших проблем, у тому числі переходять на розрахунки в гривнях, використання договорів дарування та міни замість звичних договорів купівлі-продажу.

Зміна середніх цін пропозицій у доларах за квадратний метр в Деснянському районі:

• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі за останні три місяці знизилася на 4,5%; за останній тиждень знизилася на 0,2%.
• Середня ціна пропозицій в нових будинках у Деснянському районі за останні три місяці знизилася на 6,2%; за останній тиждень знизилася на 0,5%.
• Середня ціна пропозицій біля метро в Деснянському районі за останні три місяці знизилася на 10,8%; за останній тиждень зросла на 1,4%.

Зміна середніх цін пропозицій у доларах за квадратний метр в Деснянському районі в сегментах «стара панель», «типова панель», «поліпшена типова панель»:

• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі в сегменті «стара панель» за останні три місяці знизилася на 0,9%; за останній тиждень зросла на 0,7%.
• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі в сегменті «типова панель» за останні три місяці знизилася на 1,0%; за останній тиждень знизилася на 0,7%.
• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі в сегменті «поліпшена типова панель» за останні три місяці знизилася на 5,7%; за останній тиждень зросла на 1,0%.

Зміна середніх цін пропозицій у доларах за квадратний метр в Деснянському районі в сегментах «покращений цегла», «українська панель» і «український цегла»:

• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі в сегменті «покращений цегла» за останні три місяці знизилася на 7,7%; за останній тиждень зросла на 0,3%.
• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі в сегменті «українська панель» за останні три місяці знизилася на 5,1%; за останній тиждень знизилася на 0,8%.
• Середня ціна пропозицій у Деснянському районі в сегменті «український цегла» за останні три місяці знизилася на 6,8%; за останній тиждень зросла на 0,9%.

Останнім часом відбулися наступні операції:

Двокімнатна квартира в цегляному будинку («сталінка»), вулиця Сокальська (Оболонський район, Мінський масив ). Загальна площа 40,5 кв. м, житлова 25, кухня 6. Останній поверх. Дерев'яні перекриття. Санвузол роздільний. Балкон не засклений. Лінолеум. Сантехніка стара, стара столярка. Стан: «потрібен серйозний ремонт». 38000$ (938$/кв. м).

Двокімнатна квартира в цегляному будинку «стара цегла», вулиця Білоруська (Шевченківський район, Лук'янівка ). Загальна площа 51 кв. м, житлова 31, кухня 7,8. Санвузол роздільний. Балкон не засклений. Столярка стара. Сантехніка стара. Паркет, лінолеум. Стан квартири: «потрібно косметичний ремонт». 78000$ (1529$/кв. м).

Двокімнатна квартира в панельному будинку «поліпшена типова панель», вулиця Героїв Дніпра (Оболонський район, Оболонь ). Загальна площа 55,4 кв.м, житлова 30,1, кухня 9. Санвузол роздільний. Дві лоджії, засклені. Склопакети. Паркет, лінолеум, кахель. Столярка і сантехніка - нові. Покупцям залишена частина меблів. Стан квартири: «зроблений косметичний ремонт». 83000$ (1498$/кв. м).

Загальна площа наведених вище квартир 146,9 кв. м.
Загальна вартість наведених вище квартир 199000$.

Джерело: domik.ua