ua en ru

У призерів ОІ-2008 з України і РФ виявили допінг у повторних пробах

У призерів ОІ-2008 з України і РФ виявили допінг у повторних пробах Фото: в Ольги Коробки можуть забрати срібну медаль Пекіну

Допінг виявили в "срібної" призерки Ольги Коробки і "бронзової" - Наталі Давидової

Аналізи російських важкоатлетів Дмитра Лапікова і Хаджімурата Аккаєва, які завоювали бронзові медалі Пекіна в категорії до 105 кг і до 94 кг відповідно, дали позитивні результати за підсумками другої хвилі повторних допінг-проб із Олімпіади 2008 року в Пекіні. Про це повідомили в Міжнародній федерації важкої атлетики (IWF).

Серед спортсменів, у яких виявлено допінг, є також двоє представниць України: Ольга Коробка, яка у категорії понад 75 кг завоювала в Пекіні срібну медаль, і Наталя Давидова - у ваговій категорії до 69 кг здобула "бронзу".


Зазначено, що у зв’язку з цим спортсмени тимчасово відсторонені від змагань.

Всього під відсторонення потрапили 15 важкоатлетів, серед яких 11 медалістів Пекіна. У їхньому числі золота медалістка китаянка Лю Чуньхун, у разі дискваліфікації якої найвища нагорода може дістатися росіянці Оксані Сливенко.

У цілому за підсумками двох хвиль повторних оглядів Міжнародний олімпійський комітет виявив допінг у 98 спортсменів, які виступали на Олімпіаді в Пекіні.

Нагадаємо, раніше російську штовхачку ядра Євгенію Колодко позбавили срібної медалі Олімпіади-2012 у Лондоні через допінг.