ua en ru

ПриватБанк списав на збитки 6 млрд грн кредитів, виданих до націоналізації

ПриватБанк списав на збитки 6 млрд грн кредитів, виданих до націоналізації Фото: Приватбанк (УНІАН)

Банк покриває збитки минулих років за рахунок поточного прибутку

Спостережна рада ПриватБанку погодила рішення правління банку про формування 100% резервів за заборгованістю десяти іноземних компаній-позичальників на суму 272,3 млн доларів (включаючи 75 млн доларів відсотків за кредитами). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу банку.

"Враховуючи значний розмір заборгованості за кредитними договорами, а також те, що процес погашення заборгованості, який повинен був відбутися в контексті виконання попередніми власниками своїх зобов'язань із приведення капіталу банку у відповідність з нормативними вимогами, не був виконаний, банк змушений покривати збитки минулих періодів у розмірі 5,9 млрд грн і сформувати у вересні 2018 року 100% резервів на покриття таких збитків за рахунок прибутку від поточної діяльності банку", - йдеться повідомленні прес-служби

У прес-службі також зазначили, що ПриватБанк звернувся в Генеральну прокуратуру України із заявою про скоєння кримінального злочину і нанесення збитку.

Нагадаємо, ПриватБанк був націоналізований в грудні 2016 році.

Як повідомляло РБК-Україна, в червні 2018 року Міністерство фінансів України схвалив стратегію розвитку ПриватБанку до 2022 року. Згідно з затвердженими показниками, у 2022 році банк планує отримати 8,4 млрд гривень чистого прибутку і буде готовий до приватизації.